Om meg:

Sigbjørn Hemstad (født 11. mars 1949 - Gjøvik) er i dag i første rekke kjent som lokalhistoriker. Han har tidligere gitt ut bøkene: «Fair Play- Gjøvik Tennisklubb gjennom 100 år» (2005). «Smil Sport og Rock-Store hendelser på Gjøvik og Toten» på -50 og 60-tallet.» (2007). «Gjøvik og Totens Idrettshistorie» (2013). Ellers har han skrevet en rekke artikler i årbøker til lokale historielag. Han bidro også til sport og pop-kapitlene i boken Gjøvik 150 år.

Hemstad er utdannet siviløkonom med div. tilleggsutdannelser både ved NHH og NTNU og BI. Han har arbeidet som lektor og som amanuensis i økonomiske fag ved Lena vs. og Høyskolen i Nordland. Skrev da en rekke fagartikler og utredninger innenfor dette fagområdet. Senere arbeidet han i flere private foretak, bl.a. nær 25 år i Totens Sparebank. Her var han med på etableringen av Toten Næringsråd og TotAl-gruppen. Hemstad har arbeidet i en rekke styrer.

På fritiden på 80-tallet lagde han som NRK-journalist programseriene "Hvilke tider - Hvilke låter" og "Hæljefest" alene og sammen med Stein E. Hagen. Senere har det blitt en del lokalradio og blitt leid inn som konferansier ved ulike arrangementer innenfor sport, økonomi og musikk. Holder også foredrag innenfor disse områdene.

Hemstad var aktiv som yngre innenfor skøyter, tennis og fotball. Han spiller fortsatt tennis, hvor han i sin tid som juniorspiller representerte Norge. Har også gjort det bra som veteranspiller. Har fra den tiden et NM i double.